Transport Online - Eerste trajectcontrole op N-weg start 24 februari

 


Eerste trajectcontrole op N-weg start 24 februari

Eerste trajectcontrole op N-weg start 24 februari
17-02-2020 19:50 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

BUNSCHOTEN - Vanaf 24 februari gaat de trajectcontrole op de N414 bij Bunschoten handhaven. Vanaf die datum worden overtredingen van de maximum snelheid automatisch doorgezet naar het Centraal Justitieel Incassobureau en volgt een boete. Het is het eerste trajectcontrolesysteem op een N-weg dat actief wordt. Na de N414 gaan komend jaar nog 19 trajectcontrolesystemen op N-wegen handhaven.

Op de N414 tussen Eembrugge en Bunschoten geldt een maximum snelheid van 80 km/uur. Deze wordt nu vaak overschreden en er gebeuren regelmatig ongevallen op dit traject. De trajectcontrole moet de N414 veiliger maken. Een trajectcontrole handhaaft de snelheid over een langere afstand. De snelheid wordt niet op één punt gemeten; het gaat om de gemiddelde snelheid tussen twee meetpunten. Het systeem controleert dag en nacht op het overtreden van de maximum snelheid.

Twintig N-wegen krijgen trajectcontrole

Het handhaven met trajectcontrolesystemen op het onderliggend wegennet is nieuw. Tot nu toe zijn er alleen trajectcontrolesystemen langs rijkswegen. Het afgelopen jaar zijn op een aantal N-wegen de systemen al aangelegd. Deze bevinden zich nog in testfase. Het systeem op de N414 is het eerste dat aangaat en daadwerkelijk gaat handhaven. Na de N414 worden komend jaar de andere trajectcontrolesystemen op provinciale wegen aangezet. Het gaat om N-wegen in het hele land, waar relatief veel ongevallen gebeuren of vaak te hard wordt gereden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,589
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden