Transport Online - Honderd jongeren vernielen Urker gemeentehuis

Honderd jongeren vernielen Urker gemeentehuis

Honderd jongeren vernielen Urker gemeentehuis
17-02-2020 17:03 | Misdaad | auteur ANP

URK - Een groep van ongeveer honderd jongeren heeft voor duizenden euro's schade aangericht aan en rond het gemeentehuis van Urk, maakte de politie maandag bekend. De politie zoekt getuigen van de vernielingen, die zaterdagavond plaatsvonden.

De groep vernielde rond 23.00 uur onder meer zes ruiten, een aantal bloembakken en een grasveld. Daarbij werden onder meer zwaar vuurwerk en stenen gebruikt.

Toen de politie ter plaatse kwam, waren de zwaarste vernielingen al aangericht, aldus een politiewoordvoerder. Ondanks dat er meerdere eenheden naar het incident waren gestuurd, wist de politie geen verdachten aan te houden.

Regionale media suggereren dat het vandalistische gedrag van de jeugd mogelijk verband houdt met de sluiting van een aantal jongerenketen door de gemeente. "Wij hebben die geluiden ook gehoord en onderzoeken dat nu", zegt de politiewoordvoerder daarover. Een woordvoerder van de gemeente Urk wil dat verband vooralsnog niet leggen, zegt hij tegen Dagblad de Stentor.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,277

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions