Clicky

 Volvo FE Electric voor Vrijbloed Transport en Dura Vermeer

Volvo FE Electric voor Vrijbloed Transport en Dura Vermeer
17-02-2020 13:26 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

HAARLEM - Vrijbloed Transport uit Haarlem heeft onlangs een order voor een Volvo FE Electric getekend. Het voertuig wordt rond de bouwvak door aannemer Dura Vermeer ingezet bij binnenstedelijke wegenbouwprojecten in voornamelijk Amsterdam. Het is de eerste zware elektrische truck die in dit segment wordt ingezet.

De Volvo FE Electric 6x2 beschikt over een elektrisch aangedreven autolaadkraan en laadbak. Dit is nodig om de wegenbouwsector te verduurzamen, aangezien de lading (vaak zand en stenen) behoorlijk zwaar is. Om de vrachtwagen in beweging te krijgen, wordt er gebruik gemaakt van twee elektromotoren met een vermogen van 400kW en 850 Nm koppel. De lithium-ion accupakketten hebben een capaciteit van 200kWh. De remenergie wordt gebruikt om de accu’s op te laden, wat de truck uitermate geschikt maakt voor veel stop-and-go verkeer.

De aanschaf van de elektrische truck sluit goed aan bij de duurzaamheidsmissie van zowel Dura Vermeer als Vrijbloed. Mathijs Vrijbloed, Duurzaamheidscoördinator, Innovatie en Communicatie bij Vrijbloed Transport B.V. verklaart: “Met deze vrachtwagen spannen we ons in voor een schone binnenstad.”

Ook Dura Vermeer heeft duurzaamheid hoop op de agenda staan. Het bedrijf heeft zich ten doel gesteld dat in 2030 iedere oplossing bijdraagt aan een gezonder en groener Nederland. Momenteel zet Dura Vermeer in Amsterdam machines in die op biobrandstof, gemaakt van plantaardige olie, draaien. Ook wordt er al gereden met een vrachtauto met een elektrische autolaadkraan. De effecten van stikstof-, CO2- en fijnstofemissies worden door deze duurzame keuzes aanzienlijk verminderd.

Foto's

  • DJMiddelkoop
  • OTT Liquid Solutions
  • OTT Liquid Solutions
  • OTT Liquid Solutions
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Verkeersinformatie

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions