Transport Online - Waarschuwing voor dichte mist

Waarschuwing voor dichte mist

Waarschuwing voor dichte mist
04-11-2008 08:37 | Algemeen | auteur de redactie
RIJSWIJK - De ochtendspits kan dinsdagochtend hinder ondervinden van dichte tot zeer dichte mist die in het hele land voorkomt.

Dinsdagochtend rond 5.00 uur was het zicht met uitzondering van het noorden overal minder dan 200 meter. Op sommige plaatsen is het zicht zelfs minder dan 50 meter. Dat heeft het KNMI laten weten. De mist blijft op de meeste plaatsen nog de hele ochtend hangen. Ook de verkeersdienst van de ANWB waarschuwt voor de mistbanken die het verkeer kunnen hinderen.

Het vliegverkeer op Schiphol kampt dinsdag als gevolg van mist met ernstige vertragingen. Dat heeft een woordvoerder van de luchthaven meegedeeld. Per uur kunnen in de ochtenduren niet meer dan zeventien vliegtuigen landen, normaal zijn dat er zestig. Door het slechte zicht is niet meer dan een landingsbaan beschikbaar. Door vertraging bij de binnenkomende vluchten, vertrekken ook veel vliegtuigen later dan voorzien. De vertraging zal tot de middag duren.

De woordvoerder spreekt van aanzienlijke vertragingen. Reizigers wordt aangeraden contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij. Ook de luchthavens in Rotterdam, Brussel en Parijs hebben last van vertragingen.

Het wegverkeer ondervindt eveneens hinder van de mist. Er zijn tien procent meer auto's onderweg dan normaal in de spits. Vooral rond Rotterdam zijn er problemen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,686
Diesel1,268

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions