Clicky

 
Transport Online - Weeronline: blijf uit bossen en parken

Weeronline: blijf uit bossen en parken

Weeronline: blijf uit bossen en parken
16-02-2020 10:03 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Wandelaars kunnen zondag parken, bossen en duingebieden beter mijden. Door de zware windstoten kunnen flinke takken makkelijk afbreken. Vanuit het hele land komen wat meldingen van stormschade door, onder andere takken op het spoor en losgeraakte dakpannen.

Zuidwester Dennis trekt deze zondag tussen Schotland en IJsland door. Dat is ver weg, meldt WeerOnline, maar Dennis is zo omvangrijk dat we er ook in ons land veel van merken. In het noordwesten was de storm rond 11.00 uur over zijn hoogtepunt heen. Zondagmiddag zijn er ook landinwaarts zware windstoten tot 95 km/uur. Ook gaat het behoorlijk regenen.

Het KNMI heeft code geel uitgeroepen voor het hele land. Het verkeer moet uitkijken op grote bruggen en dijken. Rijden met een lege vrachtwagen of een caravan is niet aan te raden. Meldkamers van de brandweer vragen mensen alleen 112 te bellen bij acuut gevaar of spoed.

Vanwege Dennis zijn vooral in het oosten van het land enkele evenementen die zondag op de planning stonden afgelast. Zo gaan sommige carnavalsoptochten in Gelderland, Overijssel en Limburg niet door.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,306
Diesel2,113

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden