Clicky

 
Transport Online - Papieren zakjes met aanzicht van Delft in bombrieven gevonden

Papieren zakjes met aanzicht van Delft in bombrieven gevonden

Papieren zakjes met aanzicht van Delft in bombrieven gevonden
15-02-2020 08:20 | Misdaad | auteur ANP

AMSTERDAM - De politie heeft een inkijkje gegeven in het onderzoek naar de bombrieven die deze week en vorige maand zijn verstuurd. Recherchechef Dutilh van de Amsterdamse politie zegt tegen De Telegraaf dat het voornaamste aanknopingspunt een papieren zakje is met een aanzicht van Delft dat in souvenirwinkels te koop is. Daarin is telkens de explosieve stof aangetroffen.

"Het is ongeveer net zo groot als een post-it note of een dubbelgevouwen portemonnee. We hebben goed in kaart gebracht waar ze te koop zijn en hopen dat er mensen zijn die iets opvallends hebben gezien bij iemand met betrekking tot deze zakjes", zegt Dutilh tegen de krant. "Wanneer iemand zonder duidelijke reden om meer van dit soort zakjes heeft gevraagd in een winkel of deze om onduidelijke reden in behoorlijke hoeveelheid bezit of heeft besteld, is dat voor ons interessant."

De recherchechef geeft verder aan dat de zwaarte van de explosieven meevalt. "Je zult bij een ontploffing geen ledematen verliezen, maar brandwonden zijn wel degelijk mogelijk. We kunnen zeker niet uitsluiten dat er poststukken volgen met zwaardere explosieven."

De dader eist verschillende bedragen in bitcoins. Om de afzender te pakken te krijgen, trekt de politie volgens Dutilh "alle registers open". Justitie heeft een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip.

Foto's

  • J.Roeland
    post nl
  • J.Roeland
    post nl
  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden