Transport Online - Shorttracker Sjinkie Knegt terug op het ijs in Dordrecht

Shorttracker Sjinkie Knegt terug op het ijs in Dordrecht

Shorttracker Sjinkie Knegt terug op het ijs in Dordrecht
14-02-2020 20:40 | Sport | auteur ANP

DORDRECHT - Shorttracker Sjinkie Knegt heeft onder luid gejuich zijn rentree gemaakt bij de wereldbekerwedstrijden in Dordrecht. De 30-jarige Fries startte in de kwartfinale van de relay samen met Daan Breeuwsma, Itzhak de Laat en Sven Roes. Het Nederlandse team werd in zijn kwartfinale derde achter Canada en Zuid-Korea, maar plaatste zich op basis van de tijd alsnog voor de halve finales van zaterdag.

Knegt stond ruim een jaar aan de kant nadat hij bij een ongeval thuis met een houtkachel derdegraadsbrandwonden had opgelopen. De Fries moest lang revalideren en kon pas begin dit seizoen voorzichtig weer met trainingen beginnen. De shorttracker uit Bantega wilde op de NK shorttrack al terugkeren, maar moest van bondscoach Jeroen Otter nog enkele weken wachten voor zijn comeback.

De shorttracker doet in Dordrecht naast de relay nog mee aan de 1500 meter op zaterdag en de 1000 meter op zondag. In de series van de individuele afstanden hoefde hij vrijdag nog niet in actie te komen, omdat hij gebruik mag maken van de wildcard die Nederland als organiserend land heeft.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions