Clicky

 
Transport Online - Farmers Defence Force eist excuses van minister Schouten

Farmers Defence Force eist excuses van minister Schouten

Farmers Defence Force eist excuses van minister Schouten
14-02-2020 17:14 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Het Farmers Defence Force (FDF) bood vorige week zelf excuses aan na een harde boodschap aan andere boerenorganisaties, maar nu eist de groepering excuses van minister Carola Schouten van Landbouw. Zij zou de Nederlandse boeren "zo vaak en zo onterecht" hebben behandeld, stelt de organisatie.

FDF wil volgende week woensdag weer demonstreren in Den Haag. "Wij laten Den Haag trillen op haar grondvesten! En zijn ze bang? Ja, het gaat ze dun door de broek!", beweert voorzitter Mark van den Oever in een oproep die hij heeft gedeeld met andere boeren. Hij voegt er aan toe: "Nu gaat Den Haag op het hakblok!"

FDF had vorige week uitgehaald naar "vleesbazen en zuivelbobo's" die "als Judas de sector verraden" door buiten het Landbouw Collectief om met de minister te praten.

Op de dag na het boerenprotest is er een presentatie van een landbouworganisatie, het Mesdag Zuivelfonds. Dat heeft gekeken naar stikstofmetingen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), omdat het fonds denkt dat de metingen niet betrouwbaar zijn.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,464
Diesel2,304

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden