Transport Online - '80 procent minder boekingen voor vluchten naar China'

'80 procent minder boekingen voor vluchten naar China'

'80 procent minder boekingen voor vluchten naar China'
14-02-2020 16:39 | Algemeen | auteur ANP

AMSTERDAM - Het aantal boekingen van vliegreizen naar China bij cheaptickets.nl en zustersites van over de hele wereld is door het nieuwe coronavirus 80 procent lager dan normaal in deze tijd van het jaar. Dat meldt cheaptickets naar aanleiding van eigen onderzoek.

Ook de boekingen naar Hongkong hebben te lijden onder de viruscrisis. Het aantal geboekte vluchten naar Hongkong valt 64 procent lager uit. Verder laten toeristen en reizigers Taiwan en Thailand (beide min 16 procent) vaker links liggen en zijn Maleisië (min 10 procent) en Japan (6 procent afname) minder populair dan normaal.

Voor vluchten naar Zuid-Korea, de Filipijnen (beide plus 10 procent), Singapore (11 procent erbij) en Vietnam (plus 19 procent) werden juist meer tickets geboekt dan normaal. Cheaptickets en zusterwebsites kregen duizenden annuleringen als gevolg van het coronavirus.

Chinees Nieuwjaar

Het aantal boekingen voor vluchten naar China daalt altijd rond het Chinees Nieuwjaar, maar die daling was dit jaar twee keer zo sterk. Ook de verkoop voor komende periodes, waaronder de zomervakantie, stagneert volgens het bedrijf.

Cheaptickets.nl claimt met zijn zusterwebsites marktleider te zijn in Nederland. Het bedrijf is ook in 38 andere landen actief.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions