Clicky

 
Transport Online - Schiphol onderzoekt vervanging afgelaste China-vluchten

Schiphol onderzoekt vervanging afgelaste China-vluchten

Schiphol onderzoekt vervanging afgelaste China-vluchten
14-02-2020 14:26 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

SCHIPHOL - [update 16:33 uur] Schiphol bekijkt of de vanwege het nieuwe coronavirus weggevallen vluchten naar China vervangen kunnen worden door nieuwe bestemmingen. Dat zei topman Dick Benschop van de luchthaven tijdens een toelichting op de jaarcijfers. Hij voert over alternatieven binnenkort overleg met onder meer slotcoördinator ACNL.

Veel luchtvaartmaatschappijen staan in de rij om vanaf Schiphol te mogen vliegen, zei Benschop. Hij wil onderzoeken of de vrijgevallen ruimte vanwege de epidemie aan die vliegmaatschappijen kan worden toegedeeld.

De slotcoördinator moet uiteindelijk groen licht geven aan de nieuwe slotverdeling. De organisatie heeft ook als enige zicht op wat voor luchtvaartmaatschappijen op de wachtlijst staan.

ACNL bevestigt dat er met Schiphol gepraat wordt maar wil de namen van de vliegondernemingen die plek op Schiphol krijgen, niet noemen. Volgens directeur Hugo Thomassen zijn dat diverse partijen die met vracht bezig zijn maar ook die intercontinentaal en binnen Europa passagiers vervoeren. In totaal staan er op de wachtlijst zo'n vijftig luchtvaartmaatschappijen.

Volgens Thomassen vallen er tot en met maart zo'n duizend vliegbewegingen vrij vanwege het coronavirus. Dat betekent dat lang niet alle geïnteresseerden hun gewenste ruimte op Schiphol toegewezen krijgen. De aanvragen bij ACNL lopen op tot 40.000 vliegbewegingen. De organisatie geeft de voorkeur aan partijen die nog niet vliegen vanuit de luchthaven.

De grootste luchthaven van Nederland ziet momenteel twintig vluchten per week naar China vertrekken. Voor de virusuitbraak waren dat er nog honderd. De meeste vluchten worden uitgevoerd door Chinese luchtvaartmaatschappijen als China Southern Airlines. KLM vliegt voorlopig niet naar China.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,926
Diesel1,743

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions