OM bekijkt aangifte tegen Radio 10 om coronalied

OM bekijkt aangifte tegen Radio 10 om coronalied
14-02-2020 12:22 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Het Openbaar Ministerie gaat de tekst van een carnavalslied over het nieuwe coronavirus beoordelen. Dit nadat bij de politie aangifte is gedaan van discriminatie tegen een radio-dj en tegen Radio 10, dat het lied uitzond. De politie kreeg inmiddels "vele honderden meldingen" binnen.

Als de tekst inderdaad discriminerend wordt bevonden, kan er een strafrechtelijk onderzoek volgen. Ook bij het Meldpunt Discriminatie zijn veel klachten over het lied binnengekomen. Justitie zegt dat het niet meer nodig is nog aangifte te doen.

Het satirisch bedoelde lied dat dj Lex Gaarthuis vorige week lanceerde, viel erg slecht bij tientallen organisaties van Chinese Nederlanders die aangifte deden van groepsbelediging en het aanzetten tot discriminatie.

Gaarthuis heeft na de ontstane commotie gesproken met vertegenwoordigers van de Chinese gemeenschap, maar daar wilde Radio 10 niets over kwijt.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,787
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden