Schiphol bereidt zich voor op besmette passagiers

Schiphol bereidt zich voor op besmette passagiers
14-02-2020 12:18 | Algemeen | auteur ANP

SCHIPHOL - Schiphol heeft scenario's opgetekend voor de omgang met passagiers die zijn besmet met het nieuwe coronavirus. Volgens topman Dick Benschop van de luchthaven is Schiphol daarmee voorbereid op een eerste Nederlandse besmettingsgeval met het virus.

In het geval dat er een zieke passagier in een van de vliegtuigen blijkt te zitten, weten het grondpersoneel en andere luchthavenmedewerkers dankzij de scenario's wat voor stappen gevolgd moeten worden. Een van de scenario's bevat richtlijnen voor het geval dat de epidemie zich verder uitbreidt en er grote aantallen besmette reizigers arriveren.

Schiphol merkt de gevolgen van het Wuhan-virus momenteel in het teruglopende aantal passagiers. Dat zal dit jaar ook de resultaten van de luchthaven raken, waarschuwde Benschop. Hij wilde nog geen concrete inschattingen daarover doen.

De grootste luchthaven van Nederland ziet momenteel maar twintig vluchten per week naar China vertrekken. Voor de virusuitbraak waren dat er nog honderd. De meeste vluchten worden uitgevoerd door Chinese luchtvaartmaatschappijen als China Southern Airlines. KLM vliegt voorlopig niet naar China.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,787
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden