Transport Online - Schiphol voert winst op dankzij meer passagiers

 


Schiphol voert winst op dankzij meer passagiers

Schiphol voert winst op dankzij meer passagiers
14-02-2020 09:00 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

SCHIPHOL - Luchthavenbedrijf Schiphol heeft vorig jaar meer winst en omzet behaald. Ondanks de beperkte groeiruimte nam het aantal passagiers toe. Dat zorgde voor hogere inkomsten uit met name de havengelden die luchtvaartmaatschappijen betalen. Ook de parkeer- en winkelomzet nam toe.

De totale omzet van Schiphol Group, waar ook de luchthavens van Eindhoven en Rotterdam onder vallen, kwam uit op 1,6 miljard euro. Dat is 7 procent meer dan een jaar eerder. De nettowinst ging met circa een tiende omhoog naar 355 miljoen euro.

Het aantal passagiers op Schiphol nam met 0,9 procent toe tot 71,7 miljoen. Zij gaven gemiddeld 12,90 euro uit in de luchthavenwinkels. Dat was een jaar eerder nog 13,13 euro. De gemiddelde besteding in de horeca nam daarentegen iets toe, van 4,81 naar 4,89 euro.

Opening Lelystad Airport

Schiphol gaat voor dit jaar uit van een beperkte passagiersgroei en een "stabiel" resultaat. Verder wordt 2020 "een cruciaal jaar" waarin politieke besluiten vallen over de toekomstige ontwikkeling van Schiphol en de opening van Lelystad Airport.

De aandeelhouders van Schiphol, waarvan de rijksoverheid de grootste is, mogen onderling 151 miljoen euro aan dividend verdelen. De winstuitkering over 2018 bedroeg 117 miljoen euro.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,589
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden