Transport Online - ANWB: teveel verschillende verkeersborden

ANWB: teveel verschillende verkeersborden

ANWB: teveel verschillende verkeersborden
28-10-2008 10:23 | Algemeen | auteur de redactie
DEN HAAG - Ruim zes op de tien Europese automobilisten vindt dat er te veel verkeersborden langs de weg staan en raken daar zo van in de war dat ze vaak de weg kwijtraken. Dit blijkt uit onderzoek van de ANWB en haar Europese zusterorganisaties onder achtduizend mensen in zestien Europese landen. Het onderzoek richtte zich vooral op grensoverschrijdend verkeer.

Veel mensen vinden borden onduidelijk of kennen ze niet. Zo kent 60 procent het bord dat het stadscentrum aanduidt niet. Meer dan de helft van de mensen heeft sowieso moeite met het begrijpen van borden in andere landen. Een overgrote meerderheid is er voorstander van dat in heel Europa dezelfde borden gebruikt worden.

Ongeveer een kwart van de Europese automobilisten rijdt inmiddels rond met een TomTom. In de Beneluxlanden is dat zelfs de helft. Wanneer TomTom en verkeersborden elkaar tegenspreken, stelt de meerderheid meer vertrouwen in het bord dan in de stem. Een op de drie mensen heeft er geen benul van dat bruinwitte borden langs de weg toeristische informatie geven.

Ook de aanduidingen voor milieuzones die in verschillende landen zijn relatief onbekend. In sommige landen gelden deze voor vrachtwagens, in andere voor personenauto's.Rijverboden

LET OP: Extra rijverboden rondom Pinksteren:
> Klik Hier! <

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions