Clicky

 
Transport Online - OM verspreidt opnieuw foto's kroongetuige Nabil B.

OM verspreidt opnieuw foto's kroongetuige Nabil B.

OM verspreidt opnieuw foto's kroongetuige Nabil B.
13-02-2020 13:49 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft opnieuw per ongeluk foto's van kroongetuige Nabil B. verspreid. Dat laat het OM donderdag weten. Het is de derde keer dat onbedoeld fotomateriaal van de kroongetuige aan het strafdossier van het grote liquidatieproces is toegevoegd.

Het OM zegt de fout, die zou zijn gemaakt bij het samenstellen van een digitaal bestand, deze week te hebben ontdekt. Het gaat om hetzelfde beeldmateriaal dat eerder is opgenomen in het dossier. Om de fout te herstellen is donderdag aan de rechtbank en de verdediging gevraagd de cd-rom te waarop de bestanden staan te ruilen voor een geschoond exemplaar. Binnen het Landelijk Parket wordt de gemaakte fout hoog opgenomen en grondig onderzocht, laat het OM weten.

Vorig jaar april en december voegde het OM ook al per ongeluk foto's van B. toe aan het strafdossier. Hij heeft belastende verklaringen afgelegd in het grote liquidatieonderzoek Marengo rond hoofdverdachte Ridouan Taghi. Kort nadat bekend werd dat B. was overgelopen naar justitie, werd zijn broer Redouan doodgeschoten in Amsterdam-Noord. Afgelopen september werd ook zijn advocaat Derk Wiersum in Amsterdam-Buitenveldert geliquideerd.

In de zaak-Wiersum zitten drie verdachten vast, onder wie een neef van Taghi. De man die de broer van Nabil B. doodschoot, heeft in hoger beroep 28 jaar gevangenisstraf gekregen.

Het Marengo-proces gaat eind deze maand verder, nog zonder de in december in Dubai aangehouden Ridouan Taghi. Hij verschijnt op 6 maart voor de eerste keer voor de rechter.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,985
Diesel1,613

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions