Clicky

 
Transport Online - Vier overbeladen bedrijfswagens met onder invloed verkerende chauffeurs tijdens transportcontrole gepakt

Vier overbeladen bedrijfswagens met onder invloed verkerende chauffeurs tijdens transportcontrole gepakt

Vier overbeladen bedrijfswagens met onder invloed verkerende chauffeurs tijdens transportcontrole gepakt
13-02-2020 11:09 | Controles | auteur Redactie

DEN HAAG - Tijdens een transportcontrole zag Team Verkeer Eenheid Den Haag woensdag een viertal bedrijfswagens die optisch al overbeladen leken. Bij nader onderzoek werd dit bevestigd. De overbelading varieerde van 27 procent tot 41 procent.

Daarnaast bleken de bestuurders na een speekseltest onder invloed te zijn van een verdovend middel. Ook bleek het bedrijf waar ze voor reden niet in het bezit te zijn van een NIWO-vergunning en reed één van de chauffeurs zonder rijbewijs omdat deze eerder al ingevorderd was.

Er is het viertal een boete opgelegd voor het niet naleven van het arbeidstijdenbesluit. Verder zal de Officier van Justitie bepalen welke strafregel het viertal opgelegd wordt.

Naast deze bedrijfswagens controleerde de politie nog 26 voertuigen. Bij acht werden geen nadere bijzonderheden en/of overtredingen gevonden. Er werd negentien keer een proces-verbaal opgemaakt voor onder andere het ontbreken van een NIWO-vergunning, ladingzekering, overbelading, gladde banden en scherpe delen. Er werd in totaal vijf keer een boete uitgedeeld voor het niet naleven van het arbeidstijdenbesluit vervoer en vijf voor technische mankementen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,629

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions