Transport Online - Conflict facilitair bedrijf KLM escaleert, hardere acties dreigen

 


Conflict facilitair bedrijf KLM escaleert, hardere acties dreigen

Conflict facilitair bedrijf KLM escaleert, hardere acties dreigen
13-02-2020 10:45 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

AMSTELVEEN - Het consortium dat voor KLM de facilitaire diensten gaat uitvoeren, heeft het mediation aanbod van FNV en CNV afgewezen. De bonden wilden mediation om de overgang van het personeel van Sodexo Altys naar het consortium goed te regelen. "KLM stelt als aanbesteder zelfs geen partij te zijn in deze situatie. We beraden ons nu op hardere acties", zegt Jan van den Brink, bestuurder FNV Luchtvaart.

Bij de overgang van het werk van Sodexo Altys door het consortium van drie bedrijven zijn geen afspraken gemaakt over het overnemen van het personeel. Jan van den Brink, bestuurder FNV Luchtvaart: "Dit is slecht opdrachtgeverschap van KLM. De mensen die voor je werken behandel fatsoenlijk. En als het consortium zich als een fatsoenlijk werkgever wil gedragen, zou ze alle mensen overnemen van Sodexo.’"

Zonder garantie

Voor de facilitaire dienst van KLM werken zo’n 400 mensen. "Deze medewerkers kregen slechts een week de tijd om zonder enige voorrang te solliciteren op hun eigen baan. En dat zonder garantie op behoud van de huidige arbeidsvoorwaarden en slechts voor een jaarcontract", vertelt Van den Brink. De facilitaire zaken werden sinds 2007 uitgevoerd door Sodexo Altys. 

Niet de eerste keer

KLM heeft het werk aanbesteed zonder dat KLM eisen heeft gesteld over de overname van het huidige personeel. Het is niet de eerste keer dat medewerkers op Schiphol in de kou staan als een ander bedrijf werkzaamheden overneemt. Van den Brink: "In de beveiliging en de afhandeling hebben we dit ook al zien gebeuren."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,589
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden