Clicky


AB Texel Group neemt agrarisch transport van Van Leendert Transport over

AB Texel Group neemt agrarisch transport van Van Leendert Transport over
12-02-2020 19:03 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

TEXEL/BROEKHUIZENVORST - Logistiek dienstverlener AB Texel Group neemt per 1 maart 2020 de activiteiten op het gebied van agrarisch transport van Van Leendert over. De overname past in de strategie van AB Texel Group om de sector optimaal te blijven bedienen.

Van Leendert Transport B.V. vervoert agrarische losgestorte producten door Nederland, België en Duitsland.

Het betreft aardappelen en verse groenten als erwten, bonen en wortelen. Ook het vervoer van vloeibare diervoeders behoort tot de activiteiten. Van Leendert Transport B.V. heeft 47 medewerkers en een wagenpark van 32 trekkende eenheden en 120 getrokken eenheden. AB Texel Group neemt de gehele activiteit agrarisch transport over. De activiteiten van Van Leendert Milieu B.V. blijven buiten de overname.

Met deze overname versterkt AB Texel Group zijn netwerk en verkrijgt de onderneming een basis in een belangrijk agrarisch gebied, dichtbij teeltgebieden in Duitsland, Frankrijk en België. De overname sluit aan bij de strategie van AB Texel Group om haar klanten optimaal te bedienen en continuïteit te kunnen blijven waarborgen.

AB Texel Group vervoert losgestorte agrarische producten in West-Europa. Daarnaast is de onderneming gespecialiseerd in het transport van veevoer, meel, (vloeibare) zuivel en gekoelde foodproducten.

Eric van Leendert, directeur en eigenaar van Van Leendert, licht toe: “Veranderende marktomstandigheden en het ontbreken van opvolging hebben tot deze stap geleid.

Mededirecteur en -eigenaar Marleen van Leendert vult aan: “Continuïteit voor onze medewerkers en klanten staat voor ons voorop. We hebben dan ook gezocht naar een solide partner in het agrarisch transport.” Eric en Marleen van Leendert gaan zich verder toeleggen op Van Leendert Milieu B.V.

Dennis Wetenkamp, CEO van AB Texel Group: “Van Leendert en AB Texel rijden voor een deel voor dezelfde klanten. Door de versterking van ons netwerk kunnen we onze efficiency verbeteren en de dienstverlening naar onze klanten verder optimaliseren. Niet alleen in het aardappeltransport, maar ook in het transport van andere agrarische producten als groentes.”

Foto's

  • J.Roeland
    AB Texel


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,964
Diesel1,646

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions