Clicky

 
Transport Online - Koning spreekt met leden onderzoeksteam MH17

Koning spreekt met leden onderzoeksteam MH17

Koning spreekt met leden onderzoeksteam MH17
12-02-2020 16:05 | Incidenten | auteur Redactie

ROTTERDAM - Zijne Majesteit de Koning heeft woensdagmiddag 12 februari in Rotterdam een bezoek gebracht aan medewerkers die al jaren betrokken zijn bij het onderzoek en de rechtszaak met betrekking tot de ramp met vlucht MH17.

Na de ramp met vlucht MH17 op 17 juli 2014 is gestart met het strafrechtelijk onderzoek. Politie en justitiële autoriteiten van getroffen landen Nederland, Australië, België, Maleisië en Oekraïne werken sindsdien samen in een Joint Investigation Team (JIT). 

Koning Willem-Alexander ging in gesprek met medewerkers van het Openbaar Ministerie, het ministerie van Justitie en Veiligheid en de Nederlandse politie over hun persoonlijke ervaringen en verschillende facetten van hun werkzaamheden. Hij sprak met hen onder meer over de complexiteit van het onderzoek, de voorbereiding van nabestaanden op de zitting en over het werken aan een dergelijk internationaal onderzoek.

Het proces tegen de verdachten van het neerhalen van vlucht MH17 gaat op 9 maart van start voor de rechtbank Den Haag, de zitting vindt plaats in het Justitieel Complex Schiphol. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima hebben na de ramp de afgelopen jaren diverse ontmoetingen gehad met nabestaanden en andere betrokkenen.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,132
Diesel1,822

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats