Transport Online - Duitse vrachtwagenchauffeur sjoemelt met tachograaf in opdracht van Bulgaarse werkgever

Duitse vrachtwagenchauffeur sjoemelt met tachograaf in opdracht van Bulgaarse werkgever

Duitse vrachtwagenchauffeur sjoemelt met tachograaf in opdracht van Bulgaarse werkgever
12-02-2020 13:41 | Overtredingen | auteur Redactie

DRIEBERGEN/AMSTELVEEN - De politie heeft dinsdag 11 februari op de A9 bij Amstelveen een 56-jarige vrachtwagenchauffeur betrapt bij het manipuleren van zijn tachograaf. De bestuurder is een boete aangezegd en hij kreeg een bevel de arbeid te staken voor de eerste 45 uur.

Specialisten van het Team Transport- en Milieucontrole van de Dienst Infrastructuur voerden omstreeks 15.00 uur een transportcontrole uit bij Amstelveen. Daarbij werd ook een Bulgaarse vrachtwagencombinatie op onder andere rij- en rusttijden gecontroleerd. Bij de controle van de tachograafschijf zagen de agenten dat op deze schijf vanaf 11.00 uur die dag 'rust' geregistreerd werd, ook tijdens het rijden.

Magneet

Hierop werd de trekker van de oplegger losgekoppeld en is de sensor van de tachograafinstallatie bekeken. De agenten constateerden toen dat een magneet op de sensor was bevestigd waardoor de ‘rust’ geregistreerd werd terwijl hij reed.

Opgedragen

De bestuurder, een man met Duitse nationaliteit en woonachtig in Griekenland, verklaarde dat hij sinds twintig dagen in dienst is van het Bulgaarse transportbedrijf en de eerste keer in Nederland is met zijn combinatie. De fraude was hem door zijn werkgever opgedragen, meldt de politie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,532

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen