Clicky

 
Transport Online - 'Economische gevolgen coronavirus mogelijk veel groter'

'Economische gevolgen coronavirus mogelijk veel groter'

'Economische gevolgen coronavirus mogelijk veel groter'
12-02-2020 10:35 | Algemeen | auteur ANP

SINGAPORE - De economische gevolgen van het nieuwe coronavirus kunnen veel groter uitpakken dan eerder geraamd, als de virusuitbraak volgende maand niet onder controle is. Dat zegt kredietbeoordelaar S&P Global in nieuw rapport.

De firma voorspelde vorige week al dat de economische groei in China dit jaar mogelijk terugzakt tot 5 procent, van 6,1 procent vorig jaar. Ook neemt het virus een behoorlijke hap uit de groei van de wereldeconomie. Deze wordt volgens S&P, een toonaangevend ratingbureau in de financiële wereld, door het coronavirus waarschijnlijk met zo'n 0,3 procentpunt geremd. Voor de eurozone en het Verenigd Koninkrijk gaat S&P uit van een impact van zo'n 0,1 tot 0,2 procentpunt.

De rekenmeesters bij de kredietbeoordelaar stellen nu dat ze er bij hun voorspellingen op rekenden dat de virusuitbraak in maart weer onder controle kan worden gebracht. Als dit niet lukt, dan zullen ze hun becijferingen moeten herzien.

In China zijn de afgelopen tijd tal van fabrieken en winkels gesloten en er gelden allerlei reisbeperkingen, waardoor veel Chinezen thuiszitten. Er wordt dus veel minder geld uitgegeven en dat zet een behoorlijke rem op de economie. Daarbij hebben veel luchtvaartmaatschappijen hun vluchten naar China geschrapt.

Dat de uitbraak ook gevolgen heeft voor de wereldeconomie komt voor een deel door de enorme omvang van de Chinese economie. Door de sluiting van Chinese fabrieken lopen daarnaast tal van internationale bevoorradingsketens vast. Dat laatste kan bijvoorbeeld een rem zetten op de groei van de Duitse economie. Onder meer Duitse autobouwers doen veel zaken met China.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,959
Diesel1,576

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats