Transport Online - Meer bedrijven failliet gegaan in januari

Meer bedrijven failliet gegaan in januari

Meer bedrijven failliet gegaan in januari
12-02-2020 10:12 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Het aantal failliet verklaarde bedrijven is toegenomen. In januari waren het er 28 meer dan in december, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het CBS spreekt van een vlakke trend de afgelopen jaren.

In januari zijn 254 bedrijven en instellingen, exclusief eenmanszaken, failliet verklaard. Van alle bedrijfstakken had de handel het grootste aantal faillissementen, namelijk 59. De handel behoort tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven. Relatief gezien werden in januari de meeste faillissementen uitgesproken in de bedrijfstak vervoer en opslag.

In mei 2013 piekte het aantal uitgesproken faillissementen. Daarbij houdt het CBS wel rekening met de zittingsdagen. Veel rechtbanken doen faillissementsuitspraken op een vaste dag in de week, doorgaans de dinsdag. De ene maand telt daardoor meer van deze zittingsdagen dan de andere. Het cijfer van het CBS is voor zittingsdagen gecorrigeerd.

Daarna is er tot september 2017 sprake van een dalende trend, aldus het statistiekbureau. Sinds september 2017 is de trend redelijk vlak. In september 2018 was het aantal bedrijven dat failliet ging het kleinst sinds 2001. Daarna wisselden perioden met stijgingen en dalingen elkaar af.Rijverboden

LET OP: Extra rijverboden rondom Pinksteren:
> Klik Hier! <

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions