Transport Online - Boeing kreeg in januari geen enkele nieuwe bestelling binnen

Boeing kreeg in januari geen enkele nieuwe bestelling binnen

Boeing kreeg in januari geen enkele nieuwe bestelling binnen
12-02-2020 10:01 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP/RTR

CHICAGO - Vliegtuigbouwer Boeing heeft door de problemen met de 737 MAX in januari geen enkele nieuwe bestelling binnengekregen. Het is voor het eerst sinds 1962 dat de eerste maand van het jaar geen nieuwe vliegtuigorders opleverde. Rivaal Airbus bracht eerder naar buiten vorige maand juist een erg hoog aantal van 274 bestellingen te hebben genoteerd.

De meeste luchtvaartmaatschappijen willen nu even geen nieuwe toestellen bestellen bij Boeing, totdat de 737 MAX weer goedkeuring heeft van toezichthouders. Overigens kreeg Boeing ook voor andere type toestellen geen orders binnen.

Wanneer de 737 MAX weer de lucht in mag, is nog onduidelijk. Vliegtuigbouwer Boeing ontdekte onlangs weer een nieuw softwareprobleem bij de toestellen. Boeing gaat er volgens een eerdere verklaring van uit halverwege dit jaar groen licht te krijgen voor de vliegtuigen die al sinds maart vorig jaar aan de grond staan.

De 737 MAX werd aan de grond gezet na twee ongelukken binnen vijf maanden. Bij vliegtuigen van maatschappijen uit Indonesië en Ethiopië was een systeem dat moest zorgen dat het vliegtuig niet te steil steeg te agressief. Daardoor werd de neus van het vliegtuig herhaaldelijk naar beneden gedrukt wat tot de fatale ongelukken leidde.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions