Transport Online - Explosies in Amsterdam en Kerkrade, vermoedelijk door bombrieven

Explosies in Amsterdam en Kerkrade, vermoedelijk door bombrieven

Explosies in Amsterdam en Kerkrade, vermoedelijk door bombrieven
12-02-2020 09:00 | Binnenland | auteur ANP | Redactie Transport Online

AMSTERDAM - [update 09:02 uur] In een postkamer van een bedrijf in Amsterdam is woensdagochtend een explosie geweest. Vermoedelijk is een bombrief ontploft, meldt de politie. Niemand is gewond geraakt. Ook bij een postsorteerbedrijf aan de Wiebachstraat in Kerkrade is rond 08.30 uur een poststuk ontploft. Dat meldt de politie. Er zijn geen gewonden gevallen. Het bedrijf is ontruimd en het Team Explosieven Verkenning komt ter plaatse om onderzoek te doen, zo stelt de politie.

Het is nog onbekend of er een verband is met de ontploffing van een poststuk in Amsterdam. Daar was even voor 08.00 uur in een postkamer van een bedrijf in Amsterdam ook een explosie. De politie vermoedt ook hier dat het gaat om een bombrief.

De explosie in Amsterdam was in de postkamer van een bedrijfspand aan de Bolstoen. Welk bedrijf het betreft is niet duidelijk. Of er mensen in het pand aanwezig waren toen het explosief afging, kan een politiewoordvoerder niet zeggen.

De afgelopen tijd werden in het land al meerdere bombrieven aangetroffen. De meest recente werd vrijdag gevonden, in een postsorteercentrum aan de Australiëhavenweg in Amsterdam.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,829
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions