Transport Online - Containerschip OOCL Rauma verliest containers boven Ameland [+foto's]

Containerschip OOCL Rauma verliest containers boven Ameland

Containerschip OOCL Rauma verliest containers boven Ameland [+foto's]
11-02-2020 16:30 | Incidenten | auteur Redactie

DEN HELDER - [update woe 17:21 uur] Het Kustwachtcentrum ontving dinsdag een melding van het containerschip OOCL Rauma dat het containers heeft verloren. Het schip voer 43 kilometer boven Ameland, buiten de verkeersbaan, toen de melding werd gedaan. Tot nu toe gaat het om een aantal van zeven containers. In drie containers zit papier/karton. In de andere twee zit melkpoeder.

De Kustwacht stuurde de ETV Guardian richting de locatie om de situatie ter plaatse te onderzoeken. Ook is het Kustwachtvliegtuig gealarmeerd en zal vanuit de lucht een omgevingsbeeld maken. Dit om de containers (waar mogelijk) te lokaliseren.

Het Kustwachtvliegtuig zag rond half zes twee gesloten containers drijven en een open container. Daaruit dreven mogelijk papieren rollen. Het vliegtuig is terug naar Schiphol. De ETV Guardian heeft technische problemen en vaart terug naar Den Helder. Aan scheepvaart wordt een navigatiebericht gestuurd met laatst bekende posities en uit te kijken voor de containers, meldt de kustwacht dinsdagavond.

Routeadvies schepen

Het schip komt uit Duitse wateren en wordt dus, ook gezien de afmetingen van 169 meter, niet opgeroepen door de Kustwacht. Ook als het schip vanuit het westen zou komen, zou dit schip niet opgeroepen worden. Het schip valt dus niet onder het openstaande bericht dat bij golfhoogten vanaf 5 meter en slecht weer, schepen langer dan 300 meter en breder dan 40 meter geadviseerd worden de noordelijke route te nemen.

Het schip is 169 meter lang en 27 meter breed en is gebouwd in 2009 en vaart onder Nederlandse vlag. De capaciteit is 1425 TEU containers. Momenteel staat er windkracht 8bft vanuit het westen.

Foto's

 • N. van Leeuwen Transport
  N. van Leeuwen Transport
 • J.Roeland
  VAN BREE
 • J.Roeland
  D.V.M. Transport
 • J.Roeland
  VAN DER MOST

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,532

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen