Clicky

 
Transport Online - Europese dag van de verkeersveiligheid 2008

Europese dag van de verkeersveiligheid 2008

Europese dag van de verkeersveiligheid 2008
13-10-2008 16:10 | Algemeen | auteur de redactie
Vandaag wordt voor de tweede keer een Europese dag van de verkeersveiligheid gehouden. Ter gelegenheid hiervan organiseert de Europese Commissie, in samenwerking met het Franse voorzitterschap, in Parijs een conferentie waarop meer dan 600 personen zullen discussiëren over verkeersveiligheid in de stad. Naast Antonio Tajani, vice-voorzitter van de Commissie en bevoegd voor Vervoer, en vice-president Jacques Barrot bevoegd voor Justitie, vrijheid en veiligheid, zullen ook Dominique Bussereau, Frans staatssecretaris van Vervoer, en Altero Matteoli, Italiaans minister van Vervoer, aanwezig zijn.

"Tweederde van alle ongevallen op de weg en een derde van alle dodelijke ongelukken gebeuren in stedelijke gebieden. Dit heeft ons ertoe aangezet om voor de tweede keer een Europese dag van de verkeersveiligheid te houden. Deze dag is een uitstekende gelegenheid om de Europese burger hiervan bewust te maken" - aldus vice-president Tajani, die van verkeersveiligheid een van zijn prioriteiten heeft gemaakt.

De conferentie in Parijs over verkeersveiligheid in stedelijke gebieden behandelt drie hoofdtema's: de behoeften van kwetsbare weggebruikers, zoals voetgangers en tweewielers; de inrichting van onze steden met het oog op een betere verkeersveiligheid; het verbeteren van het gedrag van de burger om zo een nieuwe mentaliteit te creëren, gericht op preventie.

Het evenement wil de bevordering van de veiligheid in het stadsverkeer stimuleren via een betere dialoog tussen alle weggebruikers in het stedelijk milieu en tussen weggebruikers en besluitvormers. Daarnaast presenteren een veertigtal exposanten de belangrijkste initiatieven en resultaten om het gevaar op de weg in Europa te doen afnemen.


Zoals afgelopen jaar hebben meerdere lidstaten ook nationale manifestaties georganiseerd. Informatie over deze acties kunt u vinden op de officiële website van de dag van de verkeersveiligheid door hier te klikken.

De eerste Europese dag van de verkeersveiligheid draaide rond jonge chauffeurs. Het symposium dat toen georganiseerd werd in Brussel, heeft jongeren de gelegenheid gegeven om hun ervaringen uit te wisselen en bij de gebruikelijke instanties die zich met verkeersveiligheid bezighouden, meer veiligheid te eisen op de Europese wegen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,582

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen