Clicky


Overeenstemming bereikt over Onderhandelaarsakkoord voor de Noordzee

Overeenstemming bereikt over Onderhandelaarsakkoord voor de Noordzee
11-02-2020 11:18 | Haven Nieuws | auteur Redactie

ROTTERDAM - De rijksoverheid, de energiesector, de visserij, de natuurorganisaties en de brancheorganisatie van zeehavens hebben in het Noordzeeoverleg overeenstemming bereikt over een Onderhandelaarsakkoord. Het motto van het Onderhandelaarsakkoord is: extra mijlen voor een gezonde Noordzee. Dit onderhandelaarsakkoord is vandaag aangeboden aan minister van Nieuwenhuizen.

Afgesproken is dat de deelnemers aan het Noordzeeoverleg dit Onderhandelaarsakkoord verdedigen ten opzichte van hun respectievelijke achterbannen. Nadat het kabinet het onderhandelaarsakkoord heeft aangeboden aan de Tweede Kamer is er tot en met 31 maart 2020 de gelegenheid tot consultatie in de diverse eigen kringen. Het Noordzeeoverleg hoopt daarna tot definitieve vaststelling van het Onderhandelaarsakkoord over te gaan.

De partijen in het Noordzeeoverleg zijn de ministeries van IenW, EZK, en LNV. De energiesector: NWEA, NOGEPA, EBN, TenneT. De samenwerkende partners in de visserijsector vertegenwoordigd door: VisNed en de Nederlandse Vissersbond. De NGO’s: Stichting De Noordzee, WNF, Greenpeace, Natuur & Milieu, Vogelbescherming Nederland en de brancheorganisatie Zeehavens. Ook Natuurmonumenten ondersteunt het Onderhandelaarsakkoord.