Transport Online - Tweede verdachte explosie Urk opgepakt

Tweede verdachte explosie Urk opgepakt

Tweede verdachte explosie Urk opgepakt
11-02-2020 10:33 | Binnenland | auteur ANP

URK - De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag in Urk de tweede verdachte aangehouden van een explosie in een woning van een gezin in deze plaats. Deze 23-jarige man uit de gemeente Noordoostpolder wordt verdacht van betrokkenheid. Hij wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Politie en justitie hadden de verdachte opgeroepen zich te melden. Toen hij dat niet deed, brachten zij medio januari zijn naam en foto naar buiten. Eerder werd in deze zaak al een 28-jarige man opgepakt.

Zondag 3 november werd in een huis aan de Golfoploop in Urk een explosief naar binnen gegooid. De politie denkt dat de daders zich vergist hebben in het huis en dat de aanslag eigenlijk was gericht tegen een echtpaar dat een dag eerder aan de politie had doorgegeven dat er mogelijk illegaal vuurwerk in dozen in een auto zat.

Door de explosie raakte niemand gewond. De ontploffing zorgde wel voor veel schade. Volgens een expert van de politie was het een geluk dat vader, moeder en de twee kinderen van toen 9 en 7 jaar oud de slaapkamerdeuren dicht hadden, anders waren er mogelijk doden gevallen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,669
Diesel1,281

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions