Transport Online - Derde verdachte moord advocaat Wiersum voorlopig vast

Derde verdachte moord advocaat Wiersum voorlopig vast

Derde verdachte moord advocaat Wiersum voorlopig vast
11-02-2020 10:11 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - De 31-jarige Rotterdammer die op 27 januari werd aangehouden op verdenking van het medeplegen van de moord op advocaat Derk Wiersum, blijft de komende negentig dagen in de cel. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Amsterdam bepaald, meldt een woordvoerder desgevraagd.

De 44-jarige Wiersum werd op 18 september bij zijn woning in Amsterdam-Buitenveldert doodgeschoten. Het grootscheepse politie-onderzoek heeft tot dusver tot drie arrestaties geleid. Eerder hield de politie Giërmo B. en Anouar T. aan. Laatstgenoemde is een neef van Ridouan Taghi, die door justitie wordt beschouwd als de onbetwiste leider van een liquidatiebende. Taghi is hoofdverdachte in het proces Marengo, dat draait om een reeks criminele afrekeningen.

Derk Wiersum was een van de advocaten van de kroongetuige in Marengo, Nabil B. Hoewel van een formele verdenking (nog) geen sprake is, wordt Taghi gezien als het brein achter de schokkende moord op de advocaat. B. heeft een reeks belastende verklaringen afgelegd tegen Taghi en diens veronderstelde handlangers. In maart 2018 werd B.’s (niet-criminele) broer vermoord. Aangenomen wordt dat Taghi ook in die moord de hand heeft gehad. Wraak op 'verrader’ Nabil B. zou zijn motief zijn geweest.

Taghi was lang voortvluchtig en werd in december aangehouden in Dubai. Ook zijn vermoedelijke 'adjudant’ Saïd R. bleef geruime tijd spoorloos. Hij werd eind vorige week opgepakt in Medellín in Colombia. Taghi werd binnen enkele dagen overgebracht naar Nederland en zit vast in de extra-beveiligde gevangenis in Vught. Verwacht wordt dat de uitlevering van Saïd R. aanzienlijk meer tijd in beslag gaat nemen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions