Transport Online - Minder 'standaardfiles'

Minder 'standaardfiles'

Minder 'standaardfiles'
09-10-2008 09:20 | Algemeen | auteur de redactie
RIJSWIJK (ANP) - De 'standaardfile' van Nederland, op de A7 bij Hoorn/Zaanstad was donderdagochtend binnen een half uur opgelost. Dat zei een woordvoerder van de ANWB.

Om acht uur was de totale filelengte op de wegen toegenomen tot 170 kilometer, tegen 210 kilometer op een doorsnee-donderdag. "Tussen half acht en acht nemen de files altijd spectaculair toe", stelt de ANWB. Uitgelopen werkzaamheden op de A12 bij Ede en werkzaamheden langs de A4 bij knooppunt Burgerveen zijn samen goed voor 25 kilometer.

Op de A10 bij Amsterdam staan voor de verandering geen files. Op een andere beruchte weg, de A15 bij Rotterdam staat een file door een ongeval met een vrachtwagen. Op de A9 heeft het verkeer zoals gebruikelijk last van een wegversmalling, daar staat 9 kilometer.

Het totale aantal files wijkt weinig af van het normale aantal, maar ze zijn wel korter en mensen staan er dan ook niet lang in. De gemiddelde snelheid op de snelwegen is volgens TNO 61 kilometer per uur tegen normaal 54 kilometer per uur.Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,617
Diesel1,294

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions