Clicky

 
Transport Online - Ruim 5000 meldingen bij brandweer vanwege storm Ciara

Ruim 5000 meldingen bij brandweer vanwege storm Ciara

Ruim 5000 meldingen bij brandweer vanwege storm Ciara
10-02-2020 16:55 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Bij de brandweer zijn in totaal 5071 meldingen binnengekomen als gevolg van de storm Ciara. Dat blijkt uit een inventarisatie onder 25 veiligheidsregio's, laat Brandweer Nederland maandag weten. Nog steeds is de brandweer druk met de afhandeling van minder urgente meldingen, maar het aantal grote incidenten is beperkt gebleven.

Nederland had in januari 2018 ook te maken met een zware storm. "Toen kwamen er ongeveer 10.000 meldingen bij ons binnen, dus wat dat betreft viel het nu mee", zegt een woordvoerder van Brandweer Nederland. Zondag ging het vooral om hulpverlening. Op een reguliere dag komen circa 350 van dat soort meldingen binnen. Volgens de brandweer werd mensen op voorhand gevraagd niet voor alles het alarmnummer te bellen, om de meldkamers te ontlasten.

"Onze mensen hebben alles uit de kast gehaald om de helpende hand te bieden bij de gevaarlijke situaties die zijn ontstaan door bijvoorbeeld omgewaaide bomen, losgeraakte dakdelen, omgewaaide schoorstenen en ondergelopen huizen door wateroverlast", zegt Stephan Wevers, voorzitter van Brandweer Nederland. "De storm kwam niet onverwachts, onze mensen stonden vanuit 950 kazernes paraat om de meldingen af te handelen."

Dakbedekkingen

Maandag maakte Stichting Salvage bekend zondag in totaal 67 keer te zijn uitgerukt. In 47 gevallen was dat een direct gevolg van Ciara. De stichting biedt verzekerden eerste hulp na brand-, storm- en waterschade. Meldingen over weggewaaide dakbedekkingen kwamen het vaakst voor.

Verzekeraars komen dinsdag met een schatting van de schade door de storm. Volgens een woordvoerder van het Verbond voor Verzekeraars heeft het nu nog geen zin om daar iets over te melden. Wel liet verzekeraar Interpolis al weten dat zondag zo'n zeshonderd meldingen zijn binnengekomen van schade aan onder meer huizen en auto's.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,306
Diesel2,113

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden