Clicky

 
Transport Online - Jos B. wil nog altijd niets zeggen over Nicky Verstappen

Jos B. wil nog altijd niets zeggen over Nicky Verstappen

Jos B. wil nog altijd niets zeggen over Nicky Verstappen
10-02-2020 10:39 | Binnenland | auteur ANP

MAASTRICHT - Jos B. wil nog altijd niets verklaren over de dood van Nicky Verstappen. Er ligt een schriftelijke verklaring in de kluis bij zijn advocaat, maar vooralsnog blijft die daar. Over de inhoud ervan is niets bekend. Het is nog niet duidelijk of B. wel iets wil gaan zeggen tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak, medio mei.

Dat zei de 57-jarige B. maandag, tijdens de vijfde voorbereidende zitting in de rechtbank in Maastricht. Tot nu toe heeft hij betrokkenheid ontkend en verder houdt hij de kaken op elkaar.

De Limburger wordt verdacht van het doden, seksueel misbruiken en ontvoeren van de 11-jarige Nicky. De jongen uit Heibloem verdween in augustus 1998 van een zomerkamp op de Brunssummerheide. Een dag later werd zijn lichaam iets verderop gevonden.

B. werd in de zomer van 2018 na een klopjacht in Spanje aangehouden na een DNA-match. Volgens B.'s advocaat Gerald Roethof betoogde maandag dat er behalve dat DNA-spoor niets is dat in de richting van zijn cliënt wijst. "Dat alleen kan nooit voldoende zijn voor een bewezenverklaring." Roethof meende dat B. moet worden vrijgelaten uit het voorarrest, maar de rechtbank zag nog voldoende ernstige bezwaren om hem vast te houden.

DNA van B. is onder meer op de pyjamabroek en onderbroek van Nicky gevonden. B. heeft nooit willen zeggen hoe dat daar terecht kan zijn gekomen.

De Limburger kwam in beeld door een groot DNA-verwantschapsonderzoek. Hij werkte daar niet aan mee. Maar omdat zijn familie hem als vermist had opgegeven en spullen waar zijn DNA op zat naar de politie had gestuurd, kwam er een 100 procents-DNA-match.

De inhoudelijke behandeling van de zaak is gepland op 6, 7, 8, 11 en 13 mei. De familie van Nicky heeft aangegeven dat ze dan gebruik wil maken van hun spreekrecht.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,080
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden