Clicky

 
Transport Online - TLN en EVO: Voorkom chaos aan Duitse grenzen

TLN en EVO: Voorkom chaos aan Duitse grenzen

TLN en EVO: Voorkom chaos aan Duitse grenzen
01-10-2008 19:29 | Algemeen | auteur de redactie
ZOETERMEER - Transport en Logistiek Nederland (TLN) en verladersorganisatie EVO roepen weggebruikers op een chaos op 3 oktober aan de Duitse grens te voorkomen. De organisaties verwachten dat circa 1.000 vrachtauto's als gevolg van de viering op die dag van de Duitse Eenwording moeten parkeren aan de grensovergangen. De feestdag gaat namelijk gepaard met een rijverbod voor vrachtauto’s voor heel Duitsland. Met name op de A1 bij Oldenzaal-Bad Bentheim worden grote problemen verwacht.

Het probleem zal met name versterkt worden door een groot gebrek aan voldoende parkeerplaatsen. TLN en EVO vrezen dat hierdoor gevaarlijke situaties kunnen ontstaan, omdat chauffeurs hun vrachtauto niet kwijt kunnen. De organisaties roepen om die reden alle weggebruikers op om de aanwijzingen van Rijkswaterstaat te volgen.

TLN en EVO hebben meerdere malen gepleit voor een structurele oplossing voor deze bizarre en onwenselijke situatie. Bijvoorbeeld door het creëren van een 25 km vrije zone in Duitsland zodat chauffeurs net over de grens naar een geschikte parkeerplaats kunnen rijden. Per jaar zijn er in Europa meer dan 1500 dagen waarop het vrachtverkeer niet mag rijden. TLN en EVO pleiten al geruime tijd voor het wegnemen van deze grenzen.

EVO en TLN zullen vrijdagmiddag samen met de wethouder van Oldenzaal en VVD-leden van de Tweede Kamer de problematiek bespreken met Duitse vertegenwoordigers.
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,582

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen