Transport Online - 60 nieuwe gevallen coronavirus op cruiseschip 'Diamond Princess'

60 nieuwe gevallen coronavirus op cruiseschip 'Diamond Princess'

60 nieuwe gevallen coronavirus op cruiseschip 'Diamond Princess'
10-02-2020 09:39 | Cruises | auteur ANP/RTR

TOKIO - Het aantal mensen dat het nieuwe coronavirus heeft op een cruiseschip voor de kust van Japan is met 60 gestegen. In totaal zijn 130 mensen op het schip besmet met het virus. Dat meldt de Japanse televisiezender TBS TV maandag op basis van informatie van het ministerie van Gezondheidszorg.

De Diamond Princess heeft ongeveer 3700 mensen aan boord, onder wie vijf Nederlanders. De reizigers zitten sinds 3 februari vast, nadat bij een reiziger die in Hongkong van boord was gegaan het longvirus was vastgesteld. De quarantaine duurt nog negen dagen. De reizigers krijgen hun geld voor de cruise terug.

Mensen aan boord van het schip hebben beperkte bewegingsruimte, om verdere besmettingen te voorkomen. Een reiziger zegt tegen de Japanse omroep NHK dat hij zich zorgen maakt om zijn gezondheid. Zijn medicijnen zijn bijna op en er is weinig bewegingsruimte. Ruim de helft van de reizigers is zeventig jaar of ouder en kampt met gezondheidsproblemen die losstaan van het nieuwe coronavirus.

De rederij zegt tegen NHK dat er met het ministerie van Gezondheidszorg wordt samengewerkt om de passagiers van voldoende medicijnen te voorzien. Mensen die dat nodig hebben, kunnen telefonisch psychologische hulp krijgen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,743
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions