Clicky

 
Transport Online - LIVE: Overlast en schade door storm Ciara [+foto's]

LIVE: Overlast en schade door storm Ciara

LIVE: Overlast en schade door storm Ciara [+foto's]
09-02-2020 14:12 | Weer en Verkeer | auteur Redactie | ANP

DEN HAAG - Bij Rijkswaterstaat komen al veel meldingen binnen over omgewaaide bomen. Zo is de brandweer op de A12 bij knooppunt Grijsoord bij Arnhem bezig om takken van de weg te halen.

Op het drukke Schenkviaduct in het centrum van Den Haag vielen twee bomen om. Niemand raakte gewond. Ook waaide bij de ambassade van Zuid-Afrika aan de Wassenaarseweg in Den Haag een grote naaldboom op een rijdende auto. De inzittenden kwamen met de schrik vrij.

In Rotterdam zijn op de 's-Gravendijkwal bouwmaterialen en steigeronderdelen de weg op gewaaid. De weg is afgesloten. De gemeente heeft vanwege de storm het Kralingse Bos afgesloten. Ook op diverse andere plaatsen in het land zijn parken, dierentuinen, boulevards en stranden afgesloten voor het publiek.

Op de Pier van Scheveningen zijn achttien gondels van het reuzenrad uit voorzorg afgekoppeld. Volgens de regionale omroep West "pakken de gondels die nog in het reuzenrad zitten flink wat wind".

De toerit van de A7 bij Nijland in de richting naar Sneek is afgesloten door de politie vanwege een grote omgewaaide boom die de weg versperd. Overigens liggen inmiddels overal grote takken op de (lokale) wegen. Dus automobilisten moeten goed opletten als ze de weg op gaan.

Wie de weg op moet, krijgt van Rijkswaterstaat het advies alert te zijn en waar nodig de rijstijl aan te passen aan de omstandigheden. De Houtribdijk (N307) tussen Enkhuizen en Lelystad is voor vrachtverkeer en voertuigen met aanhangers afgesloten. Vooral op dijken en bruggen heeft het verkeer veel last van de harde wind.

LIVE

19:23 uur - Door storm 240 vluchten geannuleerd van en naar Schiphol

19:00 uur - NS legt treinvervangend busvervoer rondom Leiden stil

17:15 uur - In IJmuiden is de zijkant van een gebouw ingestort door de storm.

17:15 uur - Telefoons landelijke meldkamer staan roodgloeiend door de storm.

17:05 uur - Een GRIP 1-situatie aan de Jonker Fransstraat in Rotterdam vanwege een dak van een flatgebouw dat loslaat. De flat wordt ontruimd.

17:00 uur - De ANWB waarschuwt weggebruikers niet de weg op te gaan mist het strikt noodzakelijk is.

16:19 uur - Tussen Eindhoven en Helmond is een trein tegen een omgewaaide boom op het spoor gereden. Niemand raakte gewond, maar de schade aan de trein is volgens ProRail aanzienlijk. Het treinverkeer ligt stil.

16:16 uur - In Winschoten is de gevel uit een winkel gewaaid

16:14 uur - Langs de snelweg A12 bij Harmelen is een deel van het dak van een tankstation gewaaid. Er zijn geen berichten over gewonden. Volgens de ANWB zijn twee rijstroken op de snelweg van Den Haag naar Utrecht afgesloten.

14:39 uur - De Maastunnel van Noord naar de Zuidzijde is momenteel dicht in verband met vallend materiaal op het wegdek. Hoe lang dit gaat duren is onbekend, meldt de Veiligheidsregio.

14:37 uur - Alle kranen in de haven van Rotterdam staan vanwege de storm omhoog.

14:32 uur - Op Terschelling heeft een boom een waterleiding kapot getrokken. Hierdoor is de waterleiding geknapt en is er geen water.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden