Clicky

 
Transport Online - Maatregelen in diverse landen vanwege storm Ciara

Maatregelen in diverse landen vanwege storm Ciara

Maatregelen in diverse landen vanwege storm Ciara
08-02-2020 20:02 | Weer en Verkeer | auteur ANP

LONDEN/BRUSSEL -  Ook in andere Europese landen waar de storm Ciara zondag overheen raast, worden tal van voorzorgsmaatregelen genomen. Zo is de Winter Run 10K, een groot hardloopevenement in Londen waar 25.000 mensen aan zouden deelnemen, afgelast omdat de organisatie de veiligheid niet kan garanderen. Hyde Park en andere parken in de Britse hoofdstad blijven dicht en in het hele land rijden een stuk minder treinen dan normaal.

Voor de organisatie van Galway 2020 had de storm niet op een slechter moment kunnen komen. De Ierse stad had voor zaterdagavond een groot evenement gepland, om te vieren dat Galway Culturele hoofdstad van Europa is. Die gaat niet door, omdat het weer te slecht is. Luchtvaartmaatschappij Aer Lingus waarschuwde alvast voor vertraging en annuleringen.

Ook België zet zich schrap voor Ciara. Net als in Nederland zijn alle voetbalwedstrijden op het hoogste niveau geschrapt. Parken blijven gesloten en de overheid roept mensen op ook vooral niet het bos in te gaan. "Het is lang geleden dat we zo’n zware storm hebben gekregen", zei de weerman van publieke omroep VRT. "Omdat het zo lang geleden is, zit er heel wat los in de natuur", waarschuwde hij. Ook in België is code oranje afgekondigd door het meteorologisch instituut KMI.

In Duitsland heeft de storm de naam Sabine gekregen. Ook daar geldt vanaf zondagmiddag in het grootste deel van het land code oranje. In de aan Nederland grenzende deelstaat Noordrijn-Westfalen wijst het ministerie van Onderwijs schoolleiders op de mogelijkheid hun school maandag te sluiten als de veiligheid in het geding komt. Bij "extreem weer" kunnen ouders ook zelf beslissen hun kind thuis te houden, benadrukt het ministerie.

Ook de Duitse spoorwegen waarschuwen voor problemen met het treinverkeer. Reizigers kunnen nog tot dinsdag hinder ondervinden, vooral in het noorden en westen van het land, aldus de Deutsche Bahn.

Ook Noord-Frankrijk maakt zich op voor de gevolgen van Ciara. De Franse meteorologische dienst voorziet aan de kust windstoten van tussen de 120 en 140 kilometer per uur. Daardoor kunnen op de Atlantische Oceaan golven van 7 tot 10 meter ontstaan.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,191
Diesel2,063

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats