Transport Online - 120 uur werkstraf voor dodelijk verkeersongeval A9 bij Wijkertunnel

120 uur werkstraf voor dodelijk verkeersongeval A9 bij Wijkertunnel

120 uur werkstraf voor dodelijk verkeersongeval A9 bij Wijkertunnel
07-02-2020 17:06 | Binnenland | auteur Redactie

AMSTERDAM - Een 56-jarige automobilist uit Leeuwarden is in hoger beroep veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur en een deels voorwaardelijke rijontzegging voor het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeval. Dat heeft het gerechtshof Amsterdam vrijdag beslist. Het Openbaar Ministerie had een taakstraf van 190 uur en een deels voorwaardelijke rijontzegging gevorderd. Eerder legde de rechtbank een werkstraf van 60 uur en een voorwaardelijke rijontzegging op.

Op 15 september 2015 activeerde een hoge vrachtwagen de hoogtesignalering van de Wijkertunnel op de A9. Daardoor werd de tunnel in zuidelijke richting afgesloten voor verkeer door middel van een rood verkeerslicht. Het slachtoffer, dat voor de verdachte in zijn auto reed, remde af en kwam ter hoogte van dat verkeerslicht nagenoeg of helemaal tot stilstand. De verdachte merkte het verkeerslicht en de auto van het slachtoffer niet op en reed met onverminderde snelheid tegen deze auto aan. Als gevolg van de aanrijding is het 69-jarige slachtoffer overleden.

De verdachte heeft volgens het hof aanmerkelijk onoplettend en onvoorzichtig gehandeld. Het hof acht dan ook dood door schuld (artikel 6 van de Wegenverkeerswet 1994) bewezen. Het hof heeft bij het bepalen van de strafmaat mede gelet op de ernstige gevolgen van het feit voor het slachtoffer en diens nabestaanden. Daarnaast weegt het hof mee dat het ongeval ook op de verdachte een grote impact heeft gehad.

 NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,646
Diesel1,271

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions