Clicky

 
Transport Online - TLN waarschuwt transportbedrijven voor storm Ciara

TLN waarschuwt transportbedrijven voor storm Ciara

TLN waarschuwt transportbedrijven voor storm Ciara
07-02-2020 13:42 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

ZOETERMEER - TLN waarschuwt vrachtvervoerders voor aangekondigde storm van zondag 9 februari. Houd de weerberichten in de gaten en overweeg, afhankelijk van de code geel, oranje of rood, welke acties je als ondernemer en chauffeur kunt nemen om ongelukken te voorkomen.

Volgens metereologen gaat de storm Ciara komende zondag voor harde wind, flink wat regen en vooral stevige rukwinden zorgen. In delen van het land staat wellicht windkracht 10. Er kunnen windstoten tot 130 kilometer per uur voorkomen, ook in het binnenland.

Voorkom ongelukken

"Wees voorbereid op extreme weersomstandigheden en maak de juiste afwegingen in het belang van je eigen veiligheid en die van je medeweggebruikers", aldus TLN.

Dat is voor een belangrijk deel de vakkennis van de chauffeurs die als kaptein op het schip veilige afwegingen moeten maken. Maar ook vanuit het transportbedrijf (de planning) en de verladers is het van belang om tijdens extreem weer de chauffeurs niet onder druk te zetten en de eisen aan de aflevertijden zo nodig aan te passen.

Bijlage:

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,135
Diesel1,820

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats