Transport Online - Bom gevonden aan vrachtwagen in Noord-Ierland

Bom gevonden aan vrachtwagen in Noord-Ierland

Bom gevonden aan vrachtwagen in Noord-Ierland
06-02-2020 15:15 | Buitenland | auteur ANP | Redactie Transport Online

LURGAN - Noord-Ierse militanten hebben een bom op een vrachtwagen gemonteerd, met de bedoeling dat het explosief in Groot-Brittannië zou ontploffen rond de tijd dat het Verenigd Koninkrijk uit de EU zou stappen. Dat heeft de Noord-Ierse politie donderdag verklaard.

De politie kreeg op 31 januari een telefoontje met de waarschuwing dat er een vrachtwagen met een bom er aan in Belfast stond. Dat voertuig zou met de veerboot naar Schotland gaan maar de politie kon de vrachtwagen niet vinden.

Maandag kreeg de politie een tweede telefoontje waarin de naam van het transportbedrijf werd genoemd. Het transporbedrijf hielp mee om zo'n 400 vrachtwagens van het bedrijf te controleren op explosieven. Kort daarna werd het voertuig ontdekt in de Noord-Ierse stad Lurgan en bleek dat de vrachtwagen met het explosief Noord-Ierland nooit verlaten had.

De politie gaat ervan uit dat Noord-Ierse republikeinen ervoor verantwoordelijk zijn. Zij zien Ierland en Noord-Ierland het liefst samengevoegd.

Noord-Ierse republikeinen zien niets in het Verenigd Koninkrijk en willen een onafhankelijk Iers eiland. Ook de Irish Republican Army (IRA) streefde dat jarenlang na. Die beweging schuwde geen geweld en pleegde meerdere aanslagen tijdens hun onafhankelijkheidsstrijd.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,741
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions