Transport Online - Vrijspraak voor 'tattookillers'

Vrijspraak voor 'tattookillers'

Vrijspraak voor 'tattookillers'
06-02-2020 13:22 | Binnenland | auteur ANP

ROTTERDAM - De vier zogenoemde 'tattookillers' die worden verdacht van de liquidatie in 2009 van Onno Kuut, zijn donderdag vrijgesproken. Volgens de rechtbank zijn er zeker aanwijzingen dat de mannen "in meer of mindere" mate betrokken waren bij de moord, maar er is niet voldoende bewijs. Er was levenslang tegen hen geëist. De mannen hebben altijd ontkend.

Bij de uitspraak in de rechtbank in Rotterdam was alleen verdachte Evert S. aanwezig. Hij zit momenteel vast voor een andere zaak. Toen hij hoorde dat hij was vrijgesproken, draaide hij zich om naar de publieke tribune en stak lachend zijn duim op. Vanaf de tribune klonk applaus.

Een van de vier verdachten is voortvluchtig. Deze Cor Pijnen (36) knipte zijn enkelband vorige maand door. Hij droeg die, omdat hij in het laatste deel van zijn celstraf zat die hij had gekregen wegens de mislukte liquidatie van Marlon D., ook in 2009. Zijn broer Brian P. (32) is op vrije voeten maar draagt om dezelfde reden een enkelband. Hij kwam twee weken geleden naar de zitting, net als de vrij rondlopende Henk S. (45). Evert S. zit momenteel nog vast vanwege de mislukte liquidatie.

De tattookillers danken hun naam aan de Chinese karakters die leden op hun rug hebben laten tatoeëren en 'wees daadkrachtig' betekenen.

Het OM eiste vorig voorjaar al levenslange celstraffen. Het vonnis werd eind mei opeens uitgesteld om nog vijf getuigen te kunnen horen. Vorige maand handhaafden de aanklagers hun eis. De rechtbank noemt de getuigenissen echter niet voldoende om de mannen te veroordelen. "De bewijsconstructie van het Openbaar Ministerie is naar het oordeel van de rechtbank gebaseerd op een te beperkte hoeveelheid (indirect) bewijs", aldus het vonnis.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,741
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions