Transport Online - Renault Trucks levert twintig elektrische vrachtwagens aan de Carlsberg Groep

Renault Trucks levert twintig elektrische vrachtwagens aan de Carlsberg Groep

Renault Trucks levert twintig elektrische vrachtwagens aan de Carlsberg Groep
06-02-2020 09:49 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

BEESD - Renault Trucks neemt een cruciale stap in de transitie van stads-distributie naar e-mobiliteit met de ondertekening van een contract met de Carlsberg Groep voor de levering van twintig D’s Wide Z.E. Deze honderd procent elektrische vrachtwagens met een GVW van 26 ton worden nog dit jaar geleverd en zullen worden ingezet door de Feldschlösschen-brouwerij, de Zwitserse dochteronderneming van de Carlsberg Groep.

In de visie van Renault Trucks moet stedelijke distributie snel evolueren naar elektrische mobiliteit om het leefklimaat in stadscentra te verbeteren en de wereldwijde CO2-uitstoot te reduceren. De ondertekening van het contract met de Carlsberg Groep voor de levering van twintig Renault Trucks D Wide Z.E. vrachtwagens aan de Feldschlösschen-brouwerij in Zwitserland onderstreept deze visie.

Bruno Blin, President van Renault Trucks benadrukt: “Het is de eerste bestelling op deze schaal in Europa. De bestelling bewijst dat onze klanten en de transportsector bezig zijn met de transitie naar e-mobiliteit. En ook dat deze transformatie een industriële een commerciële realiteit is: onze elektrische vrachtwagens rollen op dit moment van de lopende band en zullen over een paar weken op de wegen van Europa rijden."

De twintig Renault Trucks D Wide Z.E. 26t zullen worden ingezet voor het dagelijks bevoorraden van klanten van Feldschlösschen vanuit de vijftien logistieke locaties in Zwitserland en tussen de 100 en 200 km afleggen.

Feldschlösschen streeft naar emissieloze logistiek, deels via productielocaties die worden bediend via het spoor en straks ook via de weg met de Renault Trucks D Wide Z.E.

Met een uitgebreid assortiment elektrische vrachtwagens van 3,1 tot 27 ton voldoet Renault Trucks aan de huidige en toekomstige vereisten van professionals die in de (binnen)stedelijke omgeving werken. De elektrische voertuigen zijn bij uitstek geschikt voor stedelijke distributie en bijvoorbeeld het inzamelen van afval. Doordat de trucks geluidloos kunnen worden ingezet, is nachtdistributie mogelijk, zonder concessies te doen aan de kwaliteit van leven van de lokale bewoners. De Renault Trucks D Z.E. en de Renault Trucks D Wide Z.E. worden geproduceerd in de productiefaciliteit van Renault Trucks in Blainville-sur-Orne (Calvados, Frankrijk).Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,681
Diesel1,257

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions