Transport Online - Doden en gewonden door ontspoorde trein in Italië [+foto's]

Doden en gewonden door ontspoorde trein in Italië

Doden en gewonden door ontspoorde trein in Italië [+foto's]
06-02-2020 08:50 | Buitenland | auteur ANP

LODI - [update 11:05 uur] In Italië zijn donderdagochtend twee doden gevallen nadat een hogesnelheidstrein ontspoorde bij de plaats Lodi (Lombardije). Volgens reddingswerkers zouden de dodelijke slachtoffers de machinisten zijn. Dertig anderen raakten gewond, onder wie de conducteur en iemand van de catering.

Volgens de krant Corriere della Sera is de locomotief vermoedelijk ontspoord en tegen een wagon gebotst die stilstond op een ander spoor. Daarna heeft de trein een gebouw geraakt. Een aantal wagons is nog tientallen meters doorgereden. De precieze toedracht van het treinongeluk wordt nog onderzocht. Een passagier die uit de trein wist te komen zei dat "het voelde alsof je een minuut lang in een achtbaan zat".

Hulpdiensten rukten massaal uit. Zo schoten honderden brandweermannen te hulp en kwamen tientallen ambulances ter plaatse. Ook werden twee traumahelikopters ingevlogen. Van de dertig gewonden zouden er twee slecht aan toe zijn.

Een deel van het treinverkeer, met name tussen Milaan en Bologna, is tijdelijk stilgelegd. Reizigers moeten rekening houden met flinke vertragingen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,277

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions