Transport Online - Vliegtuig schiet van landingsbaan Istanbul: 120 gewonden [+video's]

Vliegtuig schiet van landingsbaan Istanbul: 120 gewonden

Vliegtuig schiet van landingsbaan Istanbul: 120 gewonden [+video's]
05-02-2020 17:05 | Incidenten | auteur ANP/RTR/DPA/AFP

ISTANBUL - [update 19:58 uur] Een passagiersvliegtuig van Pegasus Airlines is woensdag na de landing op de luchthaven Sabiha Gokcen van Istanbul van de baan geschoten en in drie stukken gebroken. Volgens de Turkse autoriteiten vielen er 120 gewonden, maar geen doden. Het gaat in de meeste gevallen om lichtgewonden "afgezien van een of twee mensen", zei gouverneur Ali Yerlikaya van Istanbul.

Beelden op Turkse media tonen een gebroken romp van het vliegtuig, terwijl passagiers worden geëvacueerd. Het voorste deel van het toestel is geheel losgeraakt van de rest van de romp. Ook bij het staartstuk is een breuk te zien.

De gewonden zijn naar ziekenhuizen gebracht. Omroep NTV zei later dat de twee piloten van het vliegtuig ernstig gewond zijn geraakt. Het toestel had 177 passagiers aan boord en zes bemanningsleden.

Het vliegtuig was vertrokken vanuit de westelijke provincie Izmir. Tijdens de landing was het slecht weer, volgens de zender. Twee andere vliegtuigen hadden de landing eerder afgebroken vanwege de harde wind.

De luchthaven schortte na het ongeluk alle vluchten op. Vluchten worden omgeleid via het grotere nieuwe vliegveld van Istanbul.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,642
Diesel1,301

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions