Transport Online - Mercedes-Benz Actros SLT zwaartransporttrekker voor De Gier Rotterdam

Mercedes-Benz Actros SLT zwaartransporttrekker voor De Gier Rotterdam

Mercedes-Benz Actros SLT zwaartransporttrekker voor De Gier Rotterdam
05-02-2020 15:16 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

ROTTERDAM - De Gier Rotterdam heeft een Mercedes-Benz Actros SLT met BigSpace-cabine in gebruik genomen. Met deze vierassige zwaartransporttrekker maakt Mercedes-Benz na bijna tien jaar haar rentree in het wagenpark van de specialist in exceptioneel transport. Mercedes-Benz truckdealer Hogenbirk Bedrijfswagens uit Rotterdam heeft de trekker geleverd.

Met de Actros SLT heeft De Gier Rotterdam haar welkome versterking binnen. Het transportbedrijf uit de havenstad is gespecialiseerd in industriële verhuizingen, het transport en verhuur van onder meer mobiele hijskranen, transport van kraanballast, en het transport en plaatsing van tramrails. Met het oog op deze werkzaamheden was de aangeschafte Mercedes-Benz truck een logische optie.

“Deze SLT-trekker maakte een erg goede indruk. Ondanks dat we op dat moment geen truck nodig hadden, is deze toch blijven hangen”, vertelt directeur-eigenaar Jan de Gier.

Vooral de aanwezigheid van de Turbo-Retarder Koppeling viel in de smaak. Deze slijtagevrije koppeling, die in samenwerking met Voith is ontwikkeld, maakt een maximale belasting mogelijk bij het wegrijden en rangeren én dient tegelijkertijd als retarder voor extra veiligheid.

“Warmlopen is verleden tijd. Met de slijtagevrije Turbo-Retarder-Koppeling kan de truck van Mercedes-Benz in iedere situatie veilig optrekken, manoeuvreren en remmen. En in de praktijk blijkt dat de trekker goed kan manoeuvreren en rangeren met een treingewicht van 100 ton.”

De Gier Rotterdam is een specialist in exceptioneel transport, met voornamelijk Nederland en België als werkveld. Het bedrijf is actief in het lengte-, breedte-, hoogte- of zwaartransport. Met twaalf trekkers, 22 opleggers en twintig kranen beschikt de logistiek dienstverlener over een uitgebreid wagenpark.

Foto's

  • J.Roeland
    Smeets Ferry


NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,651
Diesel1,276

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions