Transport Online - Groningen Airport Eelde eerste luchthaven met elektrische laadpaal voor vliegtuigen

Groningen Airport Eelde eerste luchthaven met elektrische laadpaal voor vliegtuigen

Groningen Airport Eelde eerste luchthaven met elektrische laadpaal voor vliegtuigen
05-02-2020 11:46 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

EELDE - Op Groningen Airport Eelde is een elektrische laadpaal voor vliegtuigen geïnstalleerd. De luchthaven is hiermee de eerste luchthaven in Nederland die deze voorziening heeft.

Duurzame groei is een belangrijk aspect binnen de luchtvaart. Dit is realiseerbaar door het elektrificeren van zowel het grondmaterieel als de vliegtuigen zelf. Bowy Odink, Commercieel Manager Groningen Airport Eelde: “Door de installatie van deze laadpaal zetten we weer een stap in de verduurzaming van de luchthaven. De vraag naar een elektrisch laadpunt voor vliegtuigen is bij ons nog niet heel groot. Toch willen we deze voorziening bieden, zodat we in elk geval de mogelijkheid hebben. Het is natuurlijk een beetje een kip-en-ei-verhaal. Zonder goede laadpunten wordt elektrisch vliegen minder aantrekkelijk.”

Energie uit eigen zonnepark

De stroom die de laadpaal gebruikt, is rechtstreeks afkomstig uit het zonnepark gelegen op Groningen Airport Eelde. Het zonnepark is aangelegd door GroenLeven en wordt maandag 10 februari feestelijk geopend door Minister Cora van Nieuwenhuizen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,868
Diesel1,501

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen