Clicky

 
Transport Online - Duizenden inwoners Hongkong in de rij voor mondkapjes

Duizenden inwoners Hongkong in de rij voor mondkapjes

Duizenden inwoners Hongkong in de rij voor mondkapjes
05-02-2020 10:03 | Buitenland | auteur ANP

HONGKONG - Duizenden inwoners van Hongkong hebben de nacht buiten doorgebracht om medische mondkapjes te kunnen kopen. De krant South China Morning Post bericht dat zich woensdagochtend al zo'n 10.000 mensen hadden verzameld in het gebied Kowloon Bay.

Het handelsbedrijf Luck Well International Holdings verwacht woensdag alle 11.000 dozen met elk vijftig mondkapjes te verkopen. Die producten zijn sinds de uitbraak van het nieuwe coronavirus niet aan te slepen in de metropool, waar tot dusver achttien besmettingen zijn gemeld. Er overleed dinsdag voor het eerst een patiënt aan het virus.

De onderneming riep mensen in de nacht van dinsdag op woensdag op niet meer in de rij te gaan staan. Dat haalde weinig uit: de rij zou op enig punt zo'n 4 kilometer lang zijn geweest. Een manager bij Luck Well International Holdings noemt het vervelend dat mensen "20 tot 30 uur" moeten wachten om mondkapjes te kunnen kopen.

Een 30-jarige vrouw vertelde dat ze dinsdag om 18.00 uur in de rij ging staan. Toen stonden er al zo'n tweehonderd mensen voor haar. "Ik kreeg het nieuws en ging meteen in de rij staan om 's nachts te wachten."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,111
Diesel1,731

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions