Transport Online - Vrachtwagenchauffeur rijdt voetganger dood, politie tast in het duister over toedracht [+foto]

Vrachtwagenchauffeur rijdt voetganger dood, politie tast in het duister over toedracht

Vrachtwagenchauffeur rijdt voetganger dood, politie tast in het duister over toedracht [+foto]
04-02-2020 17:40 | Ongevallen | auteur Redactie

ESCHWEILER - Dinsdagochtend vond er in het Duitse Eschweiler een dodelijk ongeval plaats. Een voetganger werd doodgereden door een vrachtwagen. Ook na uitgebreid onderzoek is de exacte toedracht van het ongeval voor de politie nog steeds onduidelijk. Daarom roept de politie getuigen op zich te melden.

Volgens de 40-jarige vrachtwagenchauffeur reed hij om 04.50 uur vanuit de parkeerplaats Aachen Land via de  A4 richting Eschweiler. Hij verliet de snelweg bij het knooppunt Eschweiler West en moest langzaam rijden of stoppen op de afrit vanwege langzaamrijdend verkeer.

Op dit punt zag hij ook een persoon die naar verluidt zijn rijstrook overstak. De chauffeur kon geen verdere informatie over de persoon geven. Daarna vervolgde hij zijn rit naar Stolberg via Rue de Wattrelos. Volgens hem was hij bij het kruispunt Am Hohenstein linksaf gegaan en de Odilienstraße verder gevolgd in de richting van Röher Straße.

Pas toen hij zijn bestemming op de Röher Strasse bereikte, zag hij een levenloos persoon onder zijn vrachtwagen.

Deze persoon werd geïdentificeerd als een 25-jarige Italiaan van Albanese afkomst zonder een permanent woon- en/of verblijfplaats.Ten tijde van het ongeval was hij in het donker gekleed en had hij een rugzak bij zich.

De vrachtwagen is een gele trekker en een oplegger met een blauw zeildoek.

Uitgebreide onderzoeken, waaronder het gebruik van een drone, hebben tot nu toe niet geleid tot een verduidelijking van het verloop van het ongeval. Volgens het huidige onderzoek vond het ongeval vanochtend tussen 05.00 en 5.20 uur plaats in het gebied van de afrit van de snelweg Eschweiler West. De politie vraagt ​​getuigen die informatie kunnen geven over het verloop van het ongeval of die iets gezien hebben dat verband kan houden met het ongeval om zich te melden op +49 (0)241/9577 - 42122 of +49 (0)241/9577 - 42101.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,881
Diesel1,503

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen