Clicky


Nieuwe autolaadkraan voor Wigchers Transport

Nieuwe autolaadkraan voor Wigchers Transport
04-02-2020 13:46 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

SCHOONOORD - Per 1 februari heeft Wigchers Transport de eerste nieuwe autolaadkraan in gebruik genomen. Er zijn in totaal twee autolaadkranen gekocht. Deze dienen ter vervanging van de huidige Euro 5, 28 ton meter, autolaadkranen. Door deze investering bestaat het complete wagenpark van Wigchers Euro 6 trucks.

De kraanauto’s zijn uitermate geschikt voor werkzaamheden in de bouwsector zoals bijvoorbeeld betonelementen, wapeningsstaal en steigermateriaal. De machinist kan efficiënt werken omdat de truck is voorzien van een lage cabine. Hierdoor kan hij rondom de truck werken zonder deze te hoeven verplaatsen.

De nieuwe kraanauto is in eigen beheer opgebouwd door Wigchers Transport. De ervaring van het verleden als opleggerbouwer in samenwerking met de ervaren bedrijfswagenmonteurs is een unieke combinatie waardoor Wigchers dit kond realiseren. Daarnaast kon Wigchers Transport ook terugvallen op de expertise van zowel de leverancier van de kraan als van de truck.

Volvo FH 6X2 Trekker 460 PK High

Bij de aanschaf van de nieuwe autolaadkraan is door Wigchers Transport gekeken naar veiligheid en comfort voor de chauffeur. Zo is de truck uitgerust met een luchtgeveerde vooras, wat bijvoorbeeld op bouwplaatsen zonder vlakke ondergrond zeer geschikt is. Om de stabiliteit onder het rijden te vergroten is de truck ook voorzien van Volvo Dynamic Steering. Dit zorgt ervoor dat de chauffeur de positie op de weg beter kan vasthouden en mocht het nodig zijn dan kan het systeem ingrijpen wanneer de truck slipt of dreigt weg te schuiven.

Zoals bij elke Euro 6 Volvo in het wagenpark van Wigchers is het voertuig ook uitgerust met het Active Safety-pakket. Voorbeelden van enkele systemen zijn Forward Collision Warning met Adaptive Cruise Control en noodremfunctie, Driver Alert Support en Lane Changing Support.

De nieuwe autolaadkraan is, op advies van Nijwa, voorzien van de Work Remote. De Work Remote is een draadloze afstandsbediening die alle functies bij elkaar brengt die de chauffeur gebruikt tijdens het laden en lossen. Dit zorgt voor tijdbesparing en vermindering van de risicofactor.

De vrachtwagen is geleverd door Nijwa vestiging Beilen.

HIAB X-HiPro 352E-6

Deze autolaadkraan heeft zes hydraulische uitschuifdelen, resulterend in een bereik tot max. 16,1 meter en voorzien van een doorknikfunctie, de X-functie. Twee dubbelwerkende handmatig opklapbare hydraulische steunpoten voorzien van een gasveerconstructie, welke hydraulisch uitschuifbaar zijn tot een maximum sprei van 6,8 meter. Daarnaast zijn de steunpoten voorzien van een steunpootbeveiliging VSL 3. Deze beveiliging bewaakt de stabiliteit onder alle omstandigheden en je hebt toch een maximale prestatie van de autolaadkraan met 100% stabiliteit en veiligheid.

Omdat we veiligheid hoog in het vaandel hebben staan, is de autolaadkraan uitgerust met een SPACE X4 beveiligings- en besturingssysteem.

Boom Deployment Assistant: bewaakt de hoek en positie van de knikarm tijdens het in- en uitvouwen om te voorkomen dat de bedienaar een beweging maakt die de kraan zou kunnen beschadigen.

De autolaadkraan is geleverd door Hiab Benelux, vestiging Meppel.

Wigchers heeft in het wagenpark diverse mogelijkheden met betrekking tot het laden en lossen van lading. Naast de nieuwe 32 ton/meter autolaadkraan beschikt Wigchers Transport ook over een tweetal trekkers met een 60 ton/meter kraan. Alle autolaadkranen zijn geschikt voor hijswerkzaamheden. Dit in combinatie met de ervaren en goed TCVT-opgeleide chauffeurs zorgen ervoor dat de autolaadkranen breed en flexibel inzetbaar zijn.

Foto's

  • DJMiddelkoop
  • OTT Liquid Solutions
  • OTT Liquid Solutions
  • OTT Liquid Solutions