Transport Online - Tien passagiers op cruiseschip 'Diamond Princess' besmet met coronavirus

Tien passagiers op cruiseschip 'Diamond Princess' besmet met coronavirus

Tien passagiers op cruiseschip 'Diamond Princess' besmet met coronavirus
05-02-2020 09:45 | Cruises | auteur ANP/RTR

TOKIO - [update woe 09:45 uur] Op een cruiseschip met aan boord 3700 mensen in Japan zijn tien mensen besmet geraakt met het nieuwe coronavirus. Dat melden Japanse media op basis van de autoriteiten. Gevreesd wordt dat het aantal verder zal stijgen. Ook in Hongkong is een cruiseschip aangekomen met mogelijk mensen aan boord die besmet zijn.

De mensen op het schip in Japan zijn in quarantaine geplaatst, nadat het virus was opgedoken bij een man uit Hongkong, die een aantal dagen op het cruiseschip verbleef. Medici zijn sinds maandagavond bezig om de gezondheidstoestand van de passagiers en bemanning van de Diamond Princess te controleren.

Passagiers die symptomen van het virus hebben, moeten een test ondergaan. Inmiddels zijn ruim 270 personen getest. Van ruim dertig tests is het resultaat binnen en tien waren er positief, zei de Japanse minister van Volksgezondheid Katsunobu Kato. De besmette personen zijn naar het ziekenhuis gebracht. De rest moet zeker veertien dagen aan boord blijven.

In Hongkong meerde woensdag een cruiseschip aan, waarvan zo'n dertig bemanningsleden de symptomen hebben van het nieuwe coronavirus. De World Dream werd eerder de toegang tot een haven in Taiwan ontzegd, nadat het virus was ontdekt bij drie Chinezen die eerder op het schip verbleven. De 1800 mensen die momenteel aan boord zijn, worden getest op het virus. Het is niet bekend hoe lang ze op het schip moeten blijven.

In Japan zijn nu tientallen mensen met het virus besmet, het grootste aantal ziektegevallen buiten China. Daar gaat het inmiddels om meer dan 24.000 besmettingen. In de zwaar getroffen provincie Hubei zijn dinsdag nog eens 65 mensen aan de gevolgen van het virus overleden. Het dodental in China is daardoor opgelopen tot zeker 490.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,681
Diesel1,324

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions