Transport Online - Jumbo en Coop mogen getuigen horen in EMTÉ-proces

Jumbo en Coop mogen getuigen horen in EMTÉ-proces

Jumbo en Coop mogen getuigen horen in EMTÉ-proces
04-02-2020 10:12 | Financieel | auteur ANP

DEN BOSCH - Supermarktketens Jumbo en Coop mogen getuigen onder ede horen die betrokken waren bij de aan- en verkoop van EMTÉ-winkels. Dit heeft de rechtbank in Den Bosch bepaald. Volgens de supers heeft groothandelsbedrijf Sligro de financiële cijfers van EMTÉ te positief voorgesteld toen zij de 130 filialen overnamen.

Met de rechtszaak is veel geld gemoeid. Jumbo en Coop stellen forse schade te hebben geleden omdat voormalig eigenaar Sligro geen eerlijk beeld zou hebben gegeven van de financiële situatie bij EMTÉ toen zij in 2018 overeenstemming bereikten over de aankoop van de vestigingen van die keten.

De juridische strijd speelde in december al. Toen draaide het bij de rechtbank om de vraag of Jumbo en Coop getuigen mogen horen. Sligro weigerde hieraan mee te werken. De rechtbank wijst de bezwaren van Sligro nu grotendeels van de hand en besliste dat Jumbo en Coop getuigen mogen horen. Dit zal gebeuren in de rechtbank op een nader te bepalen datum. Sligro kreeg van de rechter wel gelijk bij zijn betoog dat het bedrijf belang heeft bij het beschermen van bedrijfsgevoelige en concurrentiegevoelige informatie.

Een zogeheten voorlopig getuigenverhoor is vooral bedoeld om te voorkomen dat bewijs verloren gaat. Ook kunnen partijen hierna beter inschatten of het zin heeft om hun juridische strijd voort te zetten. Het is straks aan de rechter om de getuigen die Jumbo en Coop voordragen, te ondervragen. Ook de advocaten van de partijen krijgen de gelegenheid vragen te stellen. En als Sligro wil mag het vervolgens ook getuigen voordragen. De rechter gaat uiteindelijk geen oordeel geven over de zaak. Als de partijen een oordeel willen, zullen ze dat in een kort geding of bodemprocedure moeten vragen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,326

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions